-

Elérhetőségek

Egervár Község Önkormányzata

Cím: 8913 Egervár,
Vár u. 2.
Telefon:
06-92/564-013
Mobil:
+36-30/821-45-61
E-mail:
polgarmester@egervar.hu


Pályázatok

Egervári Nádasdy-Széchenyi-várkastély projektEgervári Nádasdy-Széchenyi-várkastély projekt

Megérkeztek a Nádasdy-Széchenyi Várkastélyba az egyedi készítésű reneszánsz és kora barokk bútorok. A képen az asztal és az ülőgarnitúra látható.

 

Végükhöz értek a Nádasdy–Széchenyi-várkastély belső felújítási munkálatai.

A helyreállított termek között megtalálható a reneszánsz játszóház, az időszakos kiállítótér, a barokk és a reneszánsz bútormásolatokkal berendezett terem, valamint a tapintható tárlat terme. Mindeközben elkészült a geotermikus fűtőház is, amely kiemelten energiahatékony módon fogja biztosítani a várkastély fűtését a jövőben.


 

Hamarosan érkeznek a bútorkópiák

Elkészültek a Nádasdy-Széchenyi Várkastély egyedi reneszánsz és kora barokk kiállítási bútorkópiái. A kiállított tárgyak között megtalálható a láda, a konzolasztal (a mellékelt képen), az asztal, az ülőgarnitúra és a szekrény is. A bútormásolatokat a SZE-CAR-ART Kft. készítette.

 

Elkészült a Várkastély homlokzata

Az ősz végére felújításra került a Széchenyi-Nádasdy Várkastély homlokzata, ahogy a mellékelt képen is látható. Jelenleg is zajlanak a burkolási és parképítési munkálatok, a belső terek kialakítása pedig a végéhez közelít.

 

Gőzerővel folynak a Nádasdy-Széchenyi Várkastély felújítási munkálatai

Kezd kialakulni a felújított egervári várkastély végleges formája. A tetőszerkezetet megerősítették a tetőfelületek újralécezésével együtt. A liftakna szerkezetépítési munkái lezárultak, a lift hamarosan beszerelésre kerül. Befejezésre kerültek a talajszonda fúrási és összecsövezési munkák, a légtechnikai szerelési munkálatok, valamint nagyrészt elkészültek a belső gépészeti és villamos nyersszerelési munkák. Elkezdődött továbbá a kis parkoló szegélyezése, a belső festés és gipszkartonos munkák, illetve a villamos nyersszerelési munkái.

 

Egervár Önkormányzata megkötötte a Nádasdy-Széchenyi Várkastély felújításához (NYDOP-2.1.1/D-09-2009-0014) kapcsolódó kivitelezési szerződést.

Szíjártó József, Egervár Község polgármestere 2012. június 13-án ünnepélyes keretek között kötötte meg a Nádasdy-Széchenyi Várkastély felújításához kapcsolódó kivitelezési szerződést. Az NYDOP-2.1.1/D-09-2009-0014 azonosító számú nyertes pályázathoz kapcsolódó munkákat a ZÁÉV Építőipari Zrt. végzi el. A kivitelező az élményturisztikai, színházi, kulturális, oktatási és látogatóközpont kialakítását, valamint a várkastély teljes körű rekonstrukcióját végzi el.

 


Vissza az előző oldalra!
Egervár Község Önkormányzata - Magyar